Devriye kadrosuna kattığı yeni yazarlarını tanıtıyor.

ZİKO

1972 İstanbul doğumlu yazarımız, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar özel sektörde ve çeşitli kamu kuruluşlarında çalıştı. Halen İstanbul’da bir yayınevinde editörlük görevini sürdürmektedir. Temel ilgi alanları şiir, klasik Türk Edebiyatı, underground edebiyat olan yazarımızın basıma hazır Türkiye’de Pislik Edebiyatı adlı bir incelemesi bulunmaktadır.

MUSTAFA ATİKER

1966’da Bursa’da doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olarak yüksek lisans öğrenimi için Almanya’ya gitti. Bamberg Üniversitesi Türkoloji Bölümü’ne sunduğu “20. Yüzyılda Edebiyat Eleştirisinin Oluşumu Üzerine” başlıklı master tezinde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın edebiyat eleştirisine ilişkin görüş ve uygulamalarının felsefi tabanını, yazarın hayat kurgusuyla birlikte irdeledi (1998). Atiker’in “IIVII. Alman Doğu Bilimcileri Kongresi”nde (27 mart 2001) “Literaturkritik und Ahmet Hamdi Tanpinar” adlı bildiriyle tartışmaya açtığı bu çalışma henüz yayımlanmadı. Yurt dışında Türkoloji, yabancılar için Almanca, Arap dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, felsefe, androgogik alanlarında eğitim gördü. Erlangen-Nürnberg Üniversitesi Doğu Dilleri Bölümü’nde Türkçe okutmanı olarak çalışırken 2006 yılında Türkiye’ye döndü. “Denizdeki Kırlangıç” adlı deneysel anlatısının bir bölümü Mor-Taka dergisinin 1. sayısında yayımlandı (Kış-Bahar 2005). Henüz bir kitapta toplamadığı şiirleri 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’deki çeşitli dergilerde yayımlanıyor.

İBRAHİM ALTUNCU

1967 Ankara doğumlu yazarımız, Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Uzun yıllar reklamcılık sektöründe çalıştıktan sonra, kamuya geçti. Bu dönemde çeşitli danışmanlık ve basın müşavirliği görevlerinde bulundu. Arkadaşları ile birlikte Lodos şiir dergisini çıkardı. Şiir ve yazıları ile seyrek de olsa değişik dergilerde ve internet sitelerinde görüldü. Şairin edebiyat dışında temel ilgi alanı siyaset stratejileri ve batıni ilimlerdir.